Apple-patent: Skærm med indbyggede solceller

Nyt Apple-patent baner vejen for en iPhone-skærm med indbyggede solceller, der kan være med at til at forlænge tiden mellem hver opladning.

Patently Apple har endnu engang fundet et et nyt Apple-patent frem. Det handler om integration af solceller i iPhonen – og det er ikke første gang Apple udforsker dette område. Allerede for to år siden skrev vi at solceller måske var på vej til iPhonen via en LCD-skærm med indbyggede solceller under selv LCD-laget.

Denne gang er konceptet sådan set det samme; det vil sige en integreret solcelle i skærmen. Blot er det denne gang mere detaljeret og tilpasset dagens trykfølsomme skærmteknologi. Det smarte er, at man ikke udefra kan se forskel på om der er solceller i eller ej. Det gør teknologien perfekt til Apples nuværende enheder, da det ikke vil gå ud over designet ud over at skærmen selvfølgelig bliver en anelse tykkere på grund af det ekstra lag. Her er vi dog formodentlig nede i noget der ligner papirtykkelse.

Da den kommende iPhone HD i følge nogle rygter, vil have en form for glaskeramisk bagside, kunne Apple også putte solceller i bagsiden, således at det er lige meget om iPhonen ligger den ene eller den anden vej, når den skal soloplades. Nogle medier har fejlagtigt skrevet, at solceller i både for og bagside vil fordoble ladekapaciteten, men det er selvfølgelig ikke korrekt, da solen jo (mig bekendt) oftest skinner fra en retning ad gangen, og derfor altid vil efterlade den anden side i skygge. Der korrekte er snarere at solceller i for- og bagside vil fordoble sandsynligheden for at solcellerne rammes af solen.

I øvrigt er ideen nok ikke, at solen skal bruges som primær oplader, men at det kan forlænge batteritiden i daglig brug. Hvis bare det giver en times ekstra brug, er ideen jo værd at gå videre med. Det eneste man skal huske er så, at lade sin iPhone få noget lys og ikke gemme den væk i lommen. Så hvis folk i forvejen flasher deres iPhones på udendørscafeerne, er det ingen ting i forhold til hvad vi kan forvente, hvis solceller-ideen bliver til virkelighed.

Skrevet af Martin Wolsing, 03/06 2010
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS
 • Rasmus

   

  Bare vent til folk begynder at klage over smeltede iphones fordi den liiige skulle lades 7 timer i solen :P

  3. juni 2010 @ 10:11

 • Adam

   

  @Rasmus ja elle vis dens batteri exploderer eller andtændes

  3. juni 2010 @ 13:00

 • XereX

   

  Man kunne da godt lade den fra begge sider, så skulle man jo bare have en stander med et spejl til at reflektere lyset til bagsiden samtidigt med at den får lys for forsiden :)

  Men ny behøver solceller jo heller ikke at få direkte sollys for at kunne udvinde energi, så hvis ellers den ikke ligger fladt på bordet enten på skærm eller bagside, så bør den kunne oplade fra begge sider, dog selvfølgelig mest fra den retning hvor solen kommer fra.

  Blot en tanke :) Og det er nogen kanon idéer de kommer med de Apple folk ….

  3. juni 2010 @ 14:44

 • Thomas Tom

   

  Kan huske at Nikolaj Sonne testede en mobil solcelleoplader i So Ein Ding og jeg mener at dommen blev at det var spild af tid og penge – og den var på størrelse med et A3 pappir. Men måske til iPadden?

  3. juni 2010 @ 17:17

 • Naish

   

  Thomas, det kommer helt and på hvor gode cellerne er, men ja det skal den unde lynemar være nogle krasbørstige sataner hvis der skal have den store virkning. Men mon ikke de har tænkt over den…

  Jeg kan næsten sige med 488% sikkerhed at det kun er for at forlænge leve tiden på en opladning! Da jeg har sol celler i mit ur, og det kan man kun lade op ved hjælp af solcellerne. Men det kan sagtens lade op ved at ligge under en lampe! Hvilket jeg har været nød til et par gange denne vinter! Og det er et ur som får rigtigt meget sol og næsten ikke behøver strøm…

  Men det er jo stadig kanon smart hvis du fx kan tage den med på kanoferie og lade den op ved hjælp af solen! Noget der ville gøre telefonen helt uafhængig og dermed 100% trådløs ;)

  3. juni 2010 @ 23:10

 • Nikolaj johansen

   

  jeg mener at ha læst at en OLED skærm faktisk kan danne strøm men at det er så lidt at det er lige meget…

  men kan da kun se det fede i alt komme længer mellem stikkontakteren.

  4. juni 2010 @ 01:36

 • Rasmus

   

  Dette patent er i meget fin tråd med Apples Ophør af salg af TPO (transperent protect overlay) såsom invisibel shield m.fl.. Disse overlay som er/ var tænkt som beskyttelse mod mekanisk slid på iPhones for- og bagside, forhindrer også evt. solceller i at optage maksimal energi fra lyskilder.

  5. juni 2010 @ 13:25

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").