Lider iPhone 4 af dårlig signal?

I kølvandet på iPhone 4s frigivelse i dag er der kommet en hel del meldinger om, at iPhonens signal falder dramatisk, når man holder den i hånden fremfor, når den bare ligger på et bord.

Det hele blev sat i gang af en enkelt video på YouTube (se ovenfor), hvor en nybagt iPhone 4-ejer viste, at signalet gik fra fem pinde til en enkelt eller slet ingen, hvis han tog iPhonen i hånden i forhold til, når den lå på et bord. Det satte med det samme skriverierne i gang i en del medier. Jeg har også fået en del tips om dette, men helt bevist har jeg trukket den lidt i forhold til at skrive om det. Ikke fordi det er noget der skal skjules, men for lige at se tiden an og ikke ukritisk skrive en historie, bare fordi en enkelt eller to har dårlige erfaringer. I sig selv er det jo ingen historie, at en enkelt bruger oplever dårligt signal. Men mere skal der åbenbart ikke til, før specielt iPhone-kritiske medier slår til.

Nu er der således gået nogle timer i USA og erfaringer begynder at danne er tydeligt billede. Nu er der med andre kød på historien, og nogle interessante observationer, der ikke er kommet med i de første historier. Gizmodo har indsamlet en lang række videoer fra folk, der oplever problemet. Om der skal lægges noget specielt i, at det lige præcis er Gizmodo, der lægger navn til de dårlige nyheder, som nogen ellers har spekuleret i, tror jeg ikke.

Men billedet er tydelig. For det første er det ikke alle der oplever problemerne. Hvor mange der gør og hvor mange, der ikke gør, er selvsagt umuligt at sige noget om. De fleste videoer viser problemet, mens et mindretal ikke gør. Men som altid, er der en tendens til, at dem med problemer oftere lufter deres meninger eller erfaringer, end dem der er tilfredse. Det er derfor umuligt at sige om det er 1%, 10% eller 90% der oplever problemet.

Det er en kortslutning, der er problemet

Den anden interessante ting er, at nogle af iPhone 4-brugerne har været så systematiske i deres test, at de har fundet ud af, at problemet kun opstår, når man forbinder den nederste og den venstre af de to metalstykker, der udgør kanten. Rører man kun en af delene eller en anden kombination, falder signalet ikke. Ydermere, har har nogle fundet ud af, at det ikke spiller nogen rolle om man forbinder de to dele med hånden eller med et stykke metal (for eksempel en nøgle). Det kunne med andre ord tyde på, at der ikke er en simpel forstyrrelse eller dæmpning af signalet fra en hånd, der er problemet. Noget som en dansk forsker ellers for nylig forudsagde (kilde).Det er snarere en form for kortslutning. Eller måske en kombination af dæmpning og kortslutning. Hvis det er en kortslutning, der er skyld i problemet, vil det givetvis kun optræde, hvis man holder iPhonen på en bestem måde, noget der også bekræftes i det problemer er mest udtalt, når man holder iPhonen i venstre hånd.

En ting, som jeg slet ikke har set diskuteret er, om det måske er en fejl i iOS 4, der er skyld i problemet. Jeg synes nemlig at mit signal er blevet dårligere efter opdateringen, så en bug i softwaren kunne også være en del af forklaringen.

Under alle omstændigheder er antallet af folk der har oplevet signalproblemerne så stort, at Apple næppe kan ignorere det. Om det så kan reddes med en softwareopdatering eller om der skal mere drastiske ting til, vil tiden vise. Måske kan det lige frem vise sig, at være en fordel, at iPhone 4 først kommer til Danmark om nogle uger.

Skrevet af Martin Wolsing, 24/06 2010
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS
 • RpR

   

  Der var også en masse om de gamle iphones signalstyrke i USA men der var ingen problemer i lille Danmark. Der er jo herre langt mellem masterne derovre skal i huske på!

  24. juni 2010 @ 18:07

 • Morten K

   

  Den er desværre go nok denne gang, tror jeg på… :( Øv…. men ja fra hvad jeg kan finde, ser det også ud til det kun handler om at holde den “rigtigt”… Jeg tror ikke på det er iOS4’s skyld, da jeg har fået endnu bedre signal nærmest, med den nye opdatering på min 3GS. Det er sikkert i takt med opdateringen af operatør filerne, som de putter med i en sådan opdatering. Dermed har jeg nu ligefrem go dækning på steder hvor jeg før svingede til overhovedet at finde noget… tosset nok :-)

  24. juni 2010 @ 18:22

 • Morten K

   

  jeg har forresten 3, by the way ;)

  24. juni 2010 @ 18:22

 • VigO

   

  Jeg har set en video hvor den også blev holdt i højre hånd, ikke at det er vigtigt, men bare lige for at nævne det. Men Det ser ud til man kan holde iPhonen længere oppe, så man ikke rører kanten i bunden, men den måde de fleste holder i videoerne, er jo en typisk “nu skal jeg vise hvad den kan”-måde, at holde den på, eller hvis man navigerer rundt med pegefinger. Når jeg skriver sms, holder jeg med begge hænder og skriver med tommelfingre, så er ikke sikker på det giver samme problemer.

  Men tak for du lige skrev om det, Martin ! :)

  Og så for spasens skyld:
  Det kan godt være iPhone 4 er den tyndeste smartphone, men hvis man skal have bord med for at bruge den, så er det jo ligegyldigt :D

  24. juni 2010 @ 18:44

 • JS

   

  Så mangler vi bare historien med de gule pletter…

  24. juni 2010 @ 18:51

 • anXet

   

  Tror der er noget om problemet med iOS4… min 3GS har oplevet dårligere signal efter opdateringen til iOS4…. så jeg krydser fingre for, at i hvert fald en del af problemerne med signalet, løses med en opdatering ;-)

  24. juni 2010 @ 18:54

 • Jens D

   

  Jeg læste et sted at problemet forsvinder med Apples bumper cover, så ideen med kortslutning virker plausibel.

  24. juni 2010 @ 18:54

 • Rasmus

   

  Det er jo top latterligt hvis man køber en meget dyr telefon, og for at den så kan bruges, skal man købe en megagrim plastik/gummi dims at sætte rundt om. Ovenikøbet skjuler den også den nok største designfeature, metalbåndet.
  hvis det virkelig er sandt, så glem det. ingen interesse.

  “prøv at se min vildt fede telefon, den er bare supersmart”, “altså den kan godt nok ikke ringe, men hva faen, i det mindste stå der intet signal, helt vildt skarpt på den flotte skærm”.

  24. juni 2010 @ 19:10

 • Klabautermaden

   

  Jeg kan næsten ikke tro at den film er ægte. Det virker da totalt hovedløst at sende en mobil på markedet med så dårlig antenne at den ikke tåler at bliver holdt i hånden.
  Hvis det var tilfældet at den tabte signalet så let, så ville det da være blevet opdaget inden den blev sat i produktion..

  24. juni 2010 @ 19:16

 • Alsvik

   

  Det er jo en kæmpe brøler, hvis der er uld på det får …

  24. juni 2010 @ 19:27

 • Jones

   

  Mon ikke de bytter dem der ikke virker uden brok!?!

  24. juni 2010 @ 19:30

 • Jens D

   

  Mon ikke de får det løst… Det er det samme hver gang. Jeg tror det er svært at producere millioner og atter millioner enheder uden at der kommer nogle smuttere imellem. Hvis det her er et generelt problem på alle iPhone 4, så har de godtnok sovet i timen – og det har jeg meget svært ved at tro.

  Nu ved jeg ikke hvor mange der har fået deres telefon indtil nu, men hvis det er alle enheder der opfører sig sådan, så ville brølet fra de mange hundrede tusind mennesker nok have været øredøvende…

  24. juni 2010 @ 19:38

 • RpR

   

  Er jeg den eneste der undres over at der sidder en hel række anti-apple facister herinde såsnart der er lidt dårlig omtale i medierne? :P

  24. juni 2010 @ 20:16

 • Rasmus

   

  jeg er ultra Apple fanboy. har ipad, macbook air, imac, ipod. Men hvis den iphone 4, ikke kan ringe når man holder om den?!?! Så er det satme noget makværk.

  24. juni 2010 @ 20:30

 • ib Berntsen

   

  @RpR

  enig . få de Anti-apple facister ud af denne mega cool side

  24. juni 2010 @ 20:31

 • hembo

   

  @trent: “teknisk er den lysår bagud alle andre på markedet, latterligt apple”

  For dælen hvor er du lam at høre på ;-), lige til at grine af.

  24. juni 2010 @ 20:48

 • lassek

   

  @trent
  vis jeg ikke husker helt forkert var det ikke så længe siden apples nye mac os kom hvad er det et år eller 2 så det er jo ik det store

  24. juni 2010 @ 20:57

 • Joh

   

  Har lige opdateret min 3g iphone og ganske rigtigt så har jeg nu dårligt signal hver gang jeg tager telefonen……..

  Håber der kommer en update.

  24. juni 2010 @ 20:57

 • hembo

   

  her er der nok læsestof om roblemet, til det meste af aftenen faktisk. http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2475309&tstart=0

  Man kunne snildt forestille sig at det er en softwarebug, idet jeg vil forvente at softwaren der styrer sender/modtager, simpelthen slår fra hvis den tror at der er for lidt signal. Det er helt normal opførsel/procedure indenfor digital signalbehandling.

  Ovennævnte understøttets af:
  As far as signal reception is concerned, the good news is that Apple has told Walt Mossberg that there’s a bug in iOS 4 that in some cases presents no bars in areas where the signal is strong enough to make phone calls. Apple plans to fix this bug down the road.

  24. juni 2010 @ 20:59

 • hembo

   

  Hmmm, nu jeg tænker eft, så kan det faktisk opstå på følgende måde:

  1) Sender/modtager styres af en måling der fortæller om signalstyrke/kvalitet

  2) Målingen er forkert, og derfor vises der et forkert antal streger (for få)

  3) Den menneskelige krop er, som meget andet, omgivet af en elektromagnetisk brumfelt der kan skabe forstyrrelser. Hvem har ikke prøvet (i hvert tilfælde os over 30 :-) ) at et TV billede, eller lyden i en radio blev dårligere når man går gen imod apparatet.

  4) Dette brumfelt kan snildt “snyde” målesoftwaren til at tro at der ikke er noget HF signal med den rette frekvens, specielt hvis de digitale filtre i DSP beregningerne ikke er i orden.

  Lad os nu se, jeg tror på en DSP/FFT bug i iOS4

  24. juni 2010 @ 21:10

 •  

  Jeg må sige at jeg også oplever at ‘dækningen’ er blevet en lille smule dårligere med iOS4 på min 3GS. Synes jeg mister dækning helt nogle steder hvor jeg tidligere bare havde lidt dårligere dækning.

  24. juni 2010 @ 21:21

 •  

  @RnR

  Nej, du er ikke den eneste. Jeg skal altid bruge meget af min tid, på at slette ligegyldige indlæg fra folk, der bare skal svine iPhone til. Fuldstændigt irrelevante indlæg uden andet indhold end hån.

  Man må gerne brokke sig, hvis der er noget, der er for dårligt, men at folk kun kommer for at nedgøre nogen eller noget er under lavmålet. Men det fortæller jo i virkeligheden mere om folk selv…

  24. juni 2010 @ 21:25

 • hembo

   

  @Jon Hye: Ja, det skrev faktisk om lige efter opdateringen i en anden tråd herinde, og det lader til at “problemet” kan reproduceres på andre modeller også.

  Her bliver det vist på en 3GS: http://www.maccast.com/2010/06/23/iphone-4-antenna-issue-on-a-3gs/

  24. juni 2010 @ 21:33

 • Danny Hare

   

  Jeg tænker lidt: “Videon fortæller alt”, men kan det have noget at sige at AT&T jo enormt belastet i forvejen, (bla. derfor man har valgt at Face to Face kun er over WiFi). Jeg har en mistanke til AT&T simpelthen ikke kan rumme belastningen, vi kender det jo selv fra DK, er dårligt signal, skal der intet til før den forsvinder helt. Jeg tror vi skal vente med at tage denne video alt for seriøst før andre lande har prøvet, – gør den samme nummer med en anden operatør, så er jeg først kritisk.

  24. juni 2010 @ 21:43

 • Danny Hare

   

  #Hembo

  Lækkert med en demo af en 3GS med samme “AT&T-sygdom” som på iPhone 4, jeg har prøvet, gjordt og fyldt hans hænder præcist som han demonstere og jeg oplever INGEN problemer med dækning med 3DK, jeg har stadig fuldsignal, uanset hvordan jeg holder, vender eller drejer min iPhone 3GS, ganske enkelt: Jeg TROR det er en simpel AT&T-sygdom

  24. juni 2010 @ 21:51

 • hembo

   

  Hmmm, på Gizmodo fandt jeg denne kommentar:
  Just got off the phone with Apple. They’re sending me an overnight replacement. They’re aware of this issue, and I was told that a batch of phones went out without some sort of protective coating

  Link til hele indlægget: http://gizmodo.com/comment/25016712

  Link til tråden: http://gizmodo.com/5571171/iphone-4-loses-reception-when-you-hold-it-by-the-antenna-band?skyline=true&s=i

  24. juni 2010 @ 22:33

 • Mikkel

   

  @ Martin

  Det siger jo lige så meget om de folk der elsker Apple lige meget hvad de laver… Der er jo ingen objektivitet fra nogen side… Jeg har selv apple produkter, men jeg binder mig ikke til ét firma, jeg vælger bare det produkt som jeg synes er bedst.

  Og til den med at anti-apple folk er fascister? Hvad er Apple så? Med de restriktioner og morale kodeks som de sælger deres produkter med, så er de vel kommunister? Alle deres brugere skal følge deres morale og der er ingen måde at bryde den på. Hvorfor må folk ikke downloade porno fra appstore? Fordi Jobs mener det er noget beskidt noget, men hvad med at lave brugerne bestemme det? Hvis anti-apple folk er fascister, er apple fans selv kommunister, der vil nedlægge værdier ned over hovedet på deres brugere… ad!

  24. juni 2010 @ 22:47

 • Steffen

   

  @ Mikkel

  Du synes ikke at det er i orden, at Apple ikke gider at stå for salget af porno?
  – Har de andre firmaer (fx Nokia) porno i deres app-store? Og hvis ikke, så er de vel også kommunister?

  Jeg har selv tænkt mig at anskaffe mig den nye iPhone 4, hvis der så er problemer med den, jamen så får Telia den igen.

  24. juni 2010 @ 22:58

 • Carsten

   

  Jeg kan få min 3G til at gå fra 5 streger til 3 hvis jeg holder den med to hænder. Så man kan sikkert godt få den til at midste forbindelsen helt hvis der i forvejen er dårlig dækning.

  24. juni 2010 @ 23:05

 •  

  @Mikkel

  Forskellen er bare, at vi ikke bruger en hver lejlighed, til at fare ind på Android_er_verdens_fedeste_mobil.dk for at svine andre til.

  Fint for mig, hvis man mener at Apple er noget lort, men at man har behov for at besøge en hjemmeside som iPhonehguide.dk for at spille smart, overgår altså min forstand.

  24. juni 2010 @ 23:10

 • arkoh

   

  Først lige off topic… @ Martin, TAK fordi du manøvrerer din side på den måde du gør!!! Jeg ka kun forestille mig hvor lang tid man kan bruge på at slette og administrere indlæg, efter hvad jeg faktisk synes er en enddog meget sympatisk holdning til tingene!… kritiske indlæg kan vi alle blive klogere af, men de her hovedløse indlæg der kun har et bitch’ene formål og som jeg synes totalt har ødelagt førhen skønne sider som Engadget o.lign, er kun ødelæggende for stemningen på en fantastisk side som denne!! Endnu engang TAK!

  Tilbage til topic…
  Det MÅ være en produktionsfejl!!! Så simpel en fejl begår Apple bare ikke… det kan jeg simpelthen ikke forestille mig!! Og det tror jeg også vi vil se i løbet af de næste par dage, at der er en ganske simpel forklaring på tingene! Men ganske fascinerende at se disse videoer! Hårrejsende overbevisende i deres enkelthed! ;-)

  24. juni 2010 @ 23:14

 • Steffen

   

  @ arkoh
  “Først lige off topic… @ Martin, TAK fordi du manøvrerer din side på den måde du gør!!! Jeg ka kun forestille mig hvor lang tid man kan bruge på at slette og administrere indlæg, efter hvad jeg faktisk synes er en enddog meget sympatisk holdning til tingene!… kritiske indlæg kan vi alle blive klogere af, men de her hovedløse indlæg der kun har et bitch’ene formål og som jeg synes totalt har ødelagt førhen skønne sider som Engadget o.lign, er kun ødelæggende for stemningen på en fantastisk side som denne!! Endnu engang TAK!”
  +1

  Topic:
  Jeg har hørt nogle som har en 3Gs, som siger at selvom deres 3Gs laver samme fejl (viser dårlig dækning), så fejler dækningen ikke noget. Vi kan vel håbe at der er tale om samme fejl i tilfældet med iPhone 4, men det er dog stadig trælst at den viser en dårlig dækning, når den egentlig er god.

  24. juni 2010 @ 23:20

 • Henrik

   

  Misundelse er en dårlig egenskab.

  Mht. iphone4 så ser jeg at jagten er gået ind på at finde hår i suppen.
  Det burde undre enhver at mange som ikke har/anvender iphones gider at spilde deres til på en god blok som sagligt tager emner op som er objektiver – jeg ved ikke om det er Android typerne som har travlt men noget tyder på det – find en anden blok hvor der er plads til at rakke noget lort ned prøv f.eks. at tag en debat om dårlig program software til Android som står piv åbent.

  Jeg køber mig en iphone 4 og sætter en bumper omkring så er problemet løst og telefones bliver samtidig lidt mer rap at se på.

  24. juni 2010 @ 23:29

 • Ingwersen

   

  Tak til mikkel! jeg trættes også til tider over denne evindelige uobjektive tilgang til formidling/respons blandt brugerne herinde. Jeg er superglad for min iPhone, min kærestes MacBook Pro og hendes magic mouse (min gave til hende). Jeg bruger mange timer med iPhonen hver dag og nyder de muligheder jeg har – men samtidig erkender jeg at den har nogle ret skrappe begrænsninger og restriktioner. Men husk lige på at erkende og anerkende er altså to vidt forskellige ting og vi kommer da kun længere i debatten ved at udveksle holdninger og meninger om en meget populær teknologis indmarch på et ret vigtigt område: kommunikation.
  Jeg ved godt det er et iPhone-site, men jeg forventer faktisk at møde de hårdeste kritikere blandt dem, der bruger denne teknologiske landevending i dagligdagen. Derfor kigger jeg i ny og næ stadig herind – desværre kan jeg kun alt for ofte konstatere at debatter og meningsudvekslinger alt for ofte standses før de overhovedet er kommet igang. Æv! Det kunne ellers være så spændende…
  @ steffen: hvis en sten ikke kan flyve og lillemor heller ikke kan flyve – er lillemor så en sten? Har du gået i skole med Erasmus Montanus? Du må hilse ;-)

  24. juni 2010 @ 23:43

 • Steffen

   

  Ja og han er en super flink fyr, skulle hilse igen og sige:
  At fordi to ting har samme egenskab, betyder det ikke at de er identiske ;)

  24. juni 2010 @ 23:52

 • Ingwersen

   

  @ steffen: det jeg kommenterede på var følgende:

  Du synes ikke at det er i orden, at Apple ikke gider at stå for salget af porno?
  – Har de andre firmaer (fx Nokia) porno i deres app-store? Og hvis ikke, så er de vel også kommunister?

  For det første, handlede det vel primært om apples tilgang til porno og ikke alle mulige andre firmaers ditto? For det andet var mikkels lignelse om kommunister og fascister netop en lignelse og ikke et faktuelt udsagn… Det kræver lidt tolkning, men hans pointe er vel valid?

  25. juni 2010 @ 00:02

 • Steffen

   

  Enig, kan godt følge pointen, dog synes jeg bare ikke at porno-eksemplet er det bedste eksempel.

  25. juni 2010 @ 00:18

 • Mohrsen

   

  Way off topic – i hvert fald i starten af denne tråd!

  Så er der igen gang i børnehaven. Kunne man med fordel oprette et forum, hvor temaet var for/imod iPhone, så alle kunne få afløb uden at gå “off topic”.

  Dette er uden sammenligning min ynglingsside og jeg bruger alt for meget af min tid på at følge den. Men jeg bliver virkelig trist over at temaet “for/imod” skal bringes op igen og igen med det ene flotte udtryk efter det andet.

  SÅ… Kan vi ikke lige få lavet en tråd hvor der er plads til den snak (som ofte er sjov, sund og nødvendig) og så sparer Matin og alle vi andre for at følge debatten hvis vi ikke ønsker det.

  25. juni 2010 @ 00:30

 • Ingwersen

   

  @ steffen: Cool nok :-) jeg hungrer nu heller ikke efter store mængder japansk bukkake på min iPhone, men en succes har det jo med at få sit eget liv – og iPhonen er jo bestemt blevet et levende medie med eget liv. Jeg kan meget vel forstå at apple ønsker at styre/guide deres produkt i en specefik retning… spørgsmålet er jo så nu: Hvornår er noget brugerens og hvornår er noget udviklerens intellektuelle ejendom? Det er en stor debat og jeg er sikker på at Martin vil værdsætte at jeg gemmer den til foraet – så nu skal jeg nok klappe kaje ;-)
  Tak for snakken, rart at støde på og til dig ;-)

  25. juni 2010 @ 00:33

 • NiR

   

  Åhr, håber ikke det holder vande! Kan se at en fra tyskland har samme problem, så det kan ikke være pga overbelastning af netværket!

  25. juni 2010 @ 00:34

 • Ingwersen

   

  @ Mohrsen: beklager at jeg gjorde dig trist :-( men jeg tror nu hverken jeg eller steffen er anti-iPhone eller -Apple… Jeg er i hvert fald ret begejstret!
  Diskussioner går nu engang off-topic fra tid til anden – debatter spreder jo ringe i vandet og de kan faktisk være ret hyggelige at følge… Igen, beklager at vi har spildt din tid, men vi havde faktisk en fin og sober lille meningsudveksling – synes jeg da :-)

  25. juni 2010 @ 00:40

 • Henrik

   

  Engadget omtaler også problemet i denne artikel, og citerer Wall Street Journal for oplysningen om, at Apple er på vej med et software-fix til problemet med netværdsindikator-ikonet. Engadget har dog også en aktuel afstemning om problemet: De forleøbige resultater synes at bekræfte, at mange har berøringsproblemet, men også at det ikke nødvendigvis påvirker forbindelseskvaliteten.

  25. juni 2010 @ 00:50

 • Ingwersen

   

  Lad os håbe et software-fix kan klare ærterne! Forlænget ventetid på danske leveringer grundet hardwarefejl ville være virkeligt nederen :-(
  We want new gadgets!

  25. juni 2010 @ 01:03

 • Simon

   

  Apples officielle svar mht dårligt signal på iPhone 4:

  Gripping any phone will result in some attenuation of its antenna performance, with certain places being worse than others depending on the placement of the antennas. This is a fact of life for every wireless phone. If you ever experience this on your iPhone 4, avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases.

  Så ja… Efter at have brugt kassen på en super flot designet telefon mener de at det er helt naturligt at smidde den ned i et mega grimt cover for derved at få bedre signal… Syntes godt nok at det som udgangspunkt lyder ret lamt..

  25. juni 2010 @ 06:51

 • Ingwersen

   

  @Simon: har du et link på den skandale-udmelding? Og er der nogen der ved om det er bekræftet at det især er venstrehåndsfolket det skal gå ud over?

  25. juni 2010 @ 07:17

 • Christoffer

   

  Nu kører jeg dog iPhone 3G, men efter iOS4 så viser mine signalbarer ikke rigtigt i mange tilfælde. De kan stå på 3 barer selvom jeg intet kan få fat i (SMS/data). Jeg tror og håber på at det er en iOS4-fejl :) – som nogen tidligere har nævnt, så ville Apple da have opdaget fejlen for længst inden de satte den i produktion. Men alligevel, intet skal forhindre mig i at få fat i iPhone 4!

  25. juni 2010 @ 07:23

 • Simon

 • Steffen

   

  @Ingwersen
  “@ Mohrsen: beklager at jeg gjorde dig trist men jeg tror nu hverken jeg eller steffen er anti-iPhone eller -Apple… Jeg er i hvert fald ret begejstret!
  Diskussioner går nu engang off-topic fra tid til anden – debatter spreder jo ringe i vandet og de kan faktisk være ret hyggelige at følge… Igen, beklager at vi har spildt din tid, men vi havde faktisk en fin og sober lille meningsudveksling – synes jeg da”
  + 1, beklager.

  25. juni 2010 @ 07:37

 • Ingwersen

   

  @Simon: Tak!
  @Trent: Lol, du får så meget på puklen for den kommentar, hvis den da ikke bare bliver rykket direkte i skralderen – men sjov er den. Ville måske selv have valgt Kim Ill Job… for lige at presse komikken lidt mere (ill job, get it ;-) ?)
  Om det startede med 3G skal jeg ikke kunne udtale mig om, men du har da tildels ret i at det er superarrogant (og klodset) hvis apple har glemt at teste den med venstre hånd. Til gengæld kunne man jo lave en joke den anden vej og sige, at det er fordi Apple ALDRIG laver venstrehåndsarbejde ;-)
  Men lad os trække vejret roligt og se om det er en produktionsfejl i nogle, alle eller måske (krydser fingre) en software bug.

  25. juni 2010 @ 07:48

 • Thomas

   

  Jeg oplever absolut ingen problemer med signal styrke på min os4 opdaterede 3GS med Telenor dækning..

  25. juni 2010 @ 08:21

 • Arkaes

   

  Øv, øv, øv… sådan kan det gå, når man tester en ny iphone halv stiv på en oktoberfest knejpe og taber til den til sidst :)

  Det tyder på, at designet endnu en gang er gået udover teknikken, det samme skete med macbook air og dens elendige konstruktion (bliver hurtig meget varm og kan ikke køle ned).

  25. juni 2010 @ 09:15

 • Arkaes

   

  Jeg synes iøvrigt, at Apple godt kendte til problemet og derfor har de indført bumpers! Og kræver penge for dem! Sucks

  25. juni 2010 @ 09:18

 • Arkaes

 •  

  @trent

  Du har fået sparket. Jeg har lavet den vurdering, at 99% af brugerne herinde ikke gider læse dine intetsigende indlæg. Da din track record herinde siger 100% usaglige indlæg, er grænsen nu nået. Havde du bare en gang imellem haft noget læseværdigt at skrive, havde du nok fået lidt længere snor.

  Al debat om denne disponering vil blive slettet uden varsel. Debatten skal tilbage på sporet nu: iPhone 4 og problemet med dårligt signal.

  /Martin (Admin)

  25. juni 2010 @ 09:35

 • Mikkel

   

  Jeg vil også lige bruge en kommentar på at komme tilbage på sporet. Tror folk misfortår mit indlæg, jeg er ikke ude på at svine apple, jeg har som sagt selv flere apple produkter. Jeg synes bare man godt måtte have lidt mere frihed med sine produkter :)

  Mht. dårlig signal… tror i ikke det bliver fikset på en eller anden måde? De iphones der bliver spyttet ud af fabrikkerne LIGE NU, har vel fået en ændring, eller?

  25. juni 2010 @ 09:43

 • NiR

   

  MacRumors forum user samcraig emailed Steve Jobs about the low signal issue while holding the new iPhone 4 in a specific way. The potential issue has been generating a lot of discussion. Samcraig emailed Steve Jobs:

  Question – What’s going to be done about the signal dropping issue. Is it software or hardware?
  To which, Jobs replied with a typically short response:

  Non issue. Just avoid holding it in that way.
  In a followup email, Jobs then expanded with this explanation:

  Gripping any phone will result in some attenuation of its antenna performance, with certain places being worse than others depending on the placement of the antennas. This is a fact of life for every wireless phone. If you ever experience this on your iPhone 4, avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases.

  Steve Jobs has been known to respond to emails and we were able to log into Samcraig’s email account to verify the authenticity of the emails, so we believe these are real.

  Well, det må være det folk har ventet på? Steve Jovs har kommenteret det. Og story short, så siger han at han må undgå at holde den med venstre hånd og så undgå røre den nedre del af telefonen.

  25. juni 2010 @ 10:23

 • NiR

   

  Og kan se på det link Arkaes, at der også var problemer med iPhone 3g’eren! Så det er ikke nyt…. desværre.

  25. juni 2010 @ 10:25

 • Ingwersen

   

  Nåh, jamen så skal jeg da ikke have den telefon. For det første er jeg venstrehåndet, for det andet vil jeg da gerne kunne spille spil der lægger op til en venstrehåndsbetjenning og slutteligt er det da noget af det mest arrogante jeg endnu har hørt komme fra den side … og det burde vel ikke sige så lidt! Men så har jeg da lige sparet en ordentlig røvfuld penge på en telefon jeg (ifølge mange kilder) ikke ville have kunnet ringe fra alligevel.
  Nice, på en helt vildt nederen måde :-(

  25. juni 2010 @ 10:38

 •  

  Altså synes da ligesom Apple måske allerede er kommet med en “løsning” :)

  Er der ingen der kan huske “kofangerne” (http://iphoneguide.dk/nyheder/fa-en-kofanger-til-din-iphone/)

  Det er da en simpel og pæn løsning, men er også sikker på IOS4 har meget med sagen at gøre, min 3gs også er blevet meget mærkelig med signalet efter IOS4, og det har jeg hørt fra mange der også har de problemer.

  25. juni 2010 @ 11:01

 • arkoh

   

  Ja har også været en tur over Engadget og har også set det her formodede svar fra Jobs, og kort sagt… hvis den altså holder vand, men jeg vil sgu se den komme direkte og officielt fra Apple førend jeg tror på den, men i det tilfælde, så er der vist kun en ting at sige… Det er brandfisme bare ikke godt nok min ven!

  Man skal altså lede længe efter en så hovedløs udmelding (hvis den altså er god nok!), at “så må man lade være med at holde telefonen med fingrene på antennen”… altså når man lissom har designet antennen som værende hele det strukturelle element i telefonen!

  Men lad os nu lige se… spændende hvordan den her udvikler sig! ;-)

  25. juni 2010 @ 11:02

 • Ingwersen

   

  Helt klart, Arkoh. Naturligvis vil jeg også vente på en helt officiel respons på problematikken… men det tegner ikke for godt :-(
  Hvis det er designets skyld, så lad os alle krydse fingre for en god sund forsinkelse i de danske leveringer, som Martin også påpeger. Måske den så bliver fikset i mellemtiden!

  25. juni 2010 @ 11:13

 • pim

   

  @Ingwersen

  Det er svært at bedømme om problemet kun forekommer i amerika med dårlig dækning i forvejen eller det også er et problem i danmark hvor der er meget kortere mellem masterne.
  jeg tror lige du/vi skal vente og se.

  han siger da ikke noget om at man ikke skal være venstrehåndet ?

  25. juni 2010 @ 11:23

 • NiR

   

  PIM – Det er også et problem i tyskland.

  Jeg har dog en veninde i England, som lige har fået sig den nye iPhone 4. hun melder tilbage at hun ikke har gængse problemer. Så lad os håbe på at det ikke er et generelt problem!

  25. juni 2010 @ 11:36

 • Elvin

   

  Har også oplevet en forringelse af signalet efter opdatering til iOS 4.0 på 3Gs, men det svinger meget. Er kunde hos CBB (Telenor) i et område med god 3G-dækning.

  25. juni 2010 @ 12:14

 •  

  Kunne man ikke forestille sig, at en simpel lak på metaldelene kunne klare problemet?

  25. juni 2010 @ 12:27

 •  

  Martin, en simpel lak vil formentlig med tiden skalle af og så ser det grimt ud. Jeg læste at nogle satte tape over, men så vil jeg dog foretrække lakken. Jeg syntes det er bakymerne at Appel ikke har været bedre forberet, men jeg er omvendt sikker på at Appel nok skal finde en løsning. Lidt i relation til side debat så er jeg inkarneret PC bruger og kunne aldrig finde på at købe en Mac, men lige så meget som jeg holder mig fra en Mac, lige så meget tiltrækkes jeg af iphonen og jeg har da også ladet mig skrive op til iphone 4 når den kommer. Men som min 3G så vil min iphone 4 også komme i en form for etui, for at undgå skader, og dermed undgår jeg også disse kortslutnings problemer af antennen.

  25. juni 2010 @ 13:12

 •  

  Jeg har lige prøvet det på min gamle 3G, og der sker ikke en pind. Kan det ikke bare være at det er AT&T som har skoddækning? De har jo fået kritik tonsvis af gange

  25. juni 2010 @ 13:38

 • Hembo

   

  Det er også et problem på 3GS med iOS4, men kun i områder med “tyndt” signal.

  Jeg har 3 som operatør, og på min arbejdsplads er der MEGET dårlig 3-dækning inde i bygningen.
  Min arbejdsplads er i storkøbenhavn, hvor der altså normalt er meget god 3G dækning fra alle selskaber.

  Her er lidt fakta:

  1) Med 3.1.3 på min 3GS, har jeg flere gange måttet opgive at, f.eks., checke mail eller facebook når jeg sidder ved mit skrivebord.

  2) Med 3.1.3 har der altid været 1 – 2 streger signalstyrke, og enkelte gange “searching”

  3) Med iOS4, når jeg holder iPhonen mellem fingerspidserne, er der 4 streger signalstyrke.

  4) Med iOS4, når jeg holder den med venstre hånd, falder signalet til 0 – 1 streg, med 1 pr. 3 – 4 sekund.

  5) Med iOS4, når jeg holder den med højre hånd, falder signalet direkte til 0 streger og så “searching” i løbet af 10 sekunder.

  6) Når jeg, efter pkt. 4 eller 5, så holder den med fingerspidserne igen, stiger signalet til 4 streger med 1 streg hvert andet sekund.

  7) Problemet eksisterer ikke når jeg er steder hvor jeg med 3.1.3 også havde 3 – 5 streger, men kun i områder hvor jeg med 3.1.3 havde 2 eller mindre streger.

  Noget tyder på, som jeg har nævnt tidligere, at det kan være et DSP/signalbehandligs/BaseBand-problem.

  25. juni 2010 @ 14:49

 • RpR

   

  Hembo: Nok nærmere den enkelte teleudbyders problem. 3 er jeg ikke imponeret over, ikke engang i de større byer. Deres dækningskort er jo også totalt vildledende, der er jo kun data dækning de mørkeblå steder, de lyseblå er TDC’s net, men da 3 ikke har data roaming aftale med TDC så klasker den dig bare af og så står man dér med sin smarte internet mobil, uden internet :P
  Skulle det ske jeg køber en iPhone 4, og 3 er billigst, så blir den låst op fra dag ét, så jeg kan bruge TDC’s datanet igennem Telmore, 3’s net er mig for tyndt.

  25. juni 2010 @ 15:57

 • Hembo

   

  @RpR:

  Der er vi så ikke enige, jeg har meget gode erfaringer med 3’s dækning, også til data, også steder hvor TDC seriøst fejler.

  Jeg bor langt ude på landet på midt/sydsjælland, hvor det næsten er umuligt bare at bruge en mobiltlf. hvis man har TDC som operatør (og det har konen, så jeg ved det :-), hvorimod 3 ræser derudaf, også med data. Speedtest viser op mod 2Mbit DL på min iPhone derude midt i ingenting

  Jeg forsøger ikke at “sælge” 3, men konen har TDC og jeg har selv i 6 år haft Telia, og ingen af de to rykker som 3.

  Derudover havde mit indlæg ikke det fjerneste med operatøren at gøre, da jeg jo netop informerer om at det kun er et problem i områder hvor signalet er marginalt, og sådanne områder har alle operatører lige meget hvad de siger.

  I større byer og langs hovedfærdselsårer tvivler jeg stærkt på at problemet overhovedet vil opstå.

  25. juni 2010 @ 16:26

 • XereX

   

  Det virker ikke som en fejl der er på samtlige iPhone 4. Prøv f.eks at læse denne solstråle historie:
  http://www.engadget.com/2010/06/25/the-jimmy-fallon-test-is-the-iphone-4-dropping-less-calls/

  25. juni 2010 @ 20:21

 • kenny

   

  troede ikke jeg kunne få min 3GSér til at falde i signal, men det kan jeg faktisk godt. hvis jeg holder godt om den med venstre hånd, og i bunden. altså ligesom i diverse videoér med iPhonen 4éren, bare med venstre hånd igen.

  har 5 bars inden jeg begynder og efter 30-45sek er jeg på 2 bars. Igår fik jeg den helt ned på ingen bars, dog stadig på netværket.

  jeg holder aldrig på den og har egentlig aldrig lagt mærke til det før nu… og det bekymre mig ikke.

  27. juni 2010 @ 14:39

 • Focus

   

  @kenny
  Se min test af forskellige iPhones mht. signaltab på denne hjemmeside under overskriften: “iPhone 4 med dårligt signal: Perspektiv søges”.
  Der vil du se, at der altid vil være signaltab, når man tager mobilen op i hånden. Dette gælder også for mange andre mobiltelefoner.

  27. juni 2010 @ 15:45

 • Morten

   

  Hej nogle der har erfaringer med Iphone 4 og signal problemer efter den er blevet lanceret i Danmark?

  Står nemlig på vente liste, men er i tvivl mht. signal og havde egentlig regnet med at problemet var fikset får en nåde EU. En af fordelene ved at få tingene lidt senere..

  31. juli 2010 @ 18:56

 • ikkesikker

   

  er der nogen der har den nye iPhone 4 som har haft problemer med den?
  Jeg er nemlig ikke sikker på om jeg skal have en eller ikke.

  16. august 2010 @ 19:27

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").