Patent-ansøgning: Apple overvejer Thunderbolt i iPhonen

I flere nye patentansøgninger kommer Apple ind på muligheden for at inkludere Thunderbolt-teknologien i iPhonen.

Vi har tidligere spekuleret i, at Apples lynhurtige Thunderbolt-teknologi ville finde vej til iPhonen (læs:Ny lynhurtig teknologi finder måske vej til iPhonen) – og det viser sig nu, at Apple har gjort det samme.

I hvert fald kan Patently Apple afsløre hele tre patentansøgninger fra Apple relateret til Thunderbolt-teknologien. Et af dem nævner muligheden for Thunderbolt i iOS-enhederne, hvilket blandt andet giver mulighed for hurtigere opladning på grund af bedre varme-spredning.

Selve det tekniske i patenterne drejer sig om blandt andet om måden de forskellige ledere i kabletorganiseres på, hvordan man undgå overophedning af kablerne samt indbygning af forskellige kredsløb i kablerne.

Som sædvanlig med patenter, skal man jave for øje, at det langt fra er sikkert, at teknologien nogensinde når ud til en produkt.

Thunderbolt er en teknologi til dataoverførsel. Hastigheden er svimlende 10 Gbps (Gigabits per sekund), svarende til at der kan overføres mere end 1 GB hvert sekund – hver vej. Det er ikke sikkert det siger nogen ret meget, men det er 20 gange hurtigere end USB2-standarden og svarer til, at man kan overføre en hel Blu-Ray-skive på 30 sekunder.

Skrevet af Martin Wolsing, 06/01 2012
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS
 • Søren

   

  Hvordan skal patentet så forstås? At Apple får patent på Thunderbolt i en mobiltelefon, eller er det bare for at sikre at 3. parter ikke udvikler lign. til iPhones?

  Jeg kunne hurtigt se problemer hvis Apple fik lov til at have eneret på en sådan standard. Men i sidste ende er det vel Intel der har sidste ord, når det kommer til brugen af Thunderbolt?

  6. januar 2012 @ 21:09

 • Danny Hare

   

  At andre ikke må bruge det, f.eks Samsung eller HTC ikke må lave telefoner med samme teknologi, eller en kopi af denne, dog må 3. Parts godt lave stik m.m lige som Philips, Navigon osv gør det nu til opladere

  6. januar 2012 @ 23:32

 •  

  @Søren

  Patentet dækker nogle tekniske implementeringer ikke teknologien i sig selv – den har Intel patent på.

  7. januar 2012 @ 14:53

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").